Geen widgets gevonden in de zijbalk

Het overkwam mij laatst nog. Zo gênant. ,,Als je toch op mijn LinkedIn komt snuffelen, nodig mij dan ook even uit.”

Betrapt!

Herkenbaar? Je nieuwe buurman, de lerares van je dochter of die vage collega. Je hebt ze net leren kennen en wil gewoon weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Even googelen dus.

Juicy details

Hoewel je niet verwacht alle juicy details van die persoon te vinden, voelt het wel een beetje stiekem. En wat doe je als je /O-O\diegene beter leert kennen? Hij of zij vertelt jou dan iets wat je eigenlijk allang gegoogeld hebt. Vertel je dat dan of doe je net alsof je het voor het eerst hoort?

In het laatste geval kun je je ook weer makkelijk verspreken, waardoor je laat merken dat je het een en ander al weet. Dan komt de aap uit de mouw en geef je met een verontschuldigend lachje toe dat je hem of haar even gegoogeld hebt.

Je kunt je dus afvragen of het wel zo fatsoenlijk is, iemand googelen. En volgens mij doen we het massaal. Gewoon omdat het kan. En omdat je denkt dat het niet opvalt. Pas dan wel op met LinkedIn. Met een Premium-account kan iemand zien wie er spiekt. En dan val je genadeloos door de mand…

5 gedachten over “Google fatsoen”
 1. Het is nog erger met LinkedIn want ook met een gewoon gratis account kun je de laatste 5 mensen zien die jouw profiel bekeken hebben http://www.linkedin.com/wvmx/profile?trk=hb_ntf_VIEWED_YOUR_PROFILE

  Met een Premium account kun je zien wie de afgelopen 90 dagen jouw profiel bekeken heeft en ook ervoor kiezen om als anoniem getoond te worden als je zelf andere profielen bekijkt.

  Ik heb een zelfde soort blogpost in de planning staan maar dan over zakelijk gluren via LinkedIn 😉

  1. Goed dat je het meldt Raymond! Dat is dan nog niet zo lang, want voorheen zag je wel ‘een lid van LinkedIn heeft uw profiel bekeken’ als het iemand was waarmee je (nog) geen connectie had. Het bevordert wel het zakelijk gluren, ik ben benieuwd naar jouw blogpost!

 2. Wij hebben net nieuwe buren, de buurman zat vroeger bij Syl op de lagere school…ik heb idd wel eens iemand gegoogled maar onze nieuwe buren ‘nog’ niet…dus daarin ben ik blijkbaar selectief…misschien google je mensen dus alleen als ze een bepaalde interesse bij je opwekken?

  1. Ik denk dat het inderdaad selectief is, dat googelen. Misschien doe je dat sneller als er iets is waardoor iemand jouw belangstelling opwekt. Ik heb nog gezocht naar onderzoeken hiernaar, maar niet gevonden. Het is ook per persoon verschillend, lijkt me.

 3. Ik googel mensen vaak als ik ze voor het eerst ga ontmoeten (zakelijk gezien). Ter voorbereiding. Zelf heb ik vandaag mijn LinkedIn-account verwijderd. Want wat ik bij een ander doe, wil ik niet dat mij geschiedt, zo ben ik dan ook wel weer ;-). Dus dat je het weet: verwijderen is ook nog een optie! Gniffel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *