Geen widgets gevonden in de zijbalk

FlevohofHet stoplicht springt op oranje. De auto voor mij remt af waardoor hij mij dwingt om ook te stoppen. Verwoed trap ik op de rem. Verdorie, ik had nog makkelijk door kunnen rijden! Het verkeer voor linksaf krijgt groen en rijdt snel door in een kolonne van oranje knipperende richtingaanwijzers. Terwijl ik ongeduldig wacht tot ook ik weer verder mag, valt mijn blik opeens op iets heel vertrouwds. Het zijn de hoekige perspectiefletters op de zongebleekte sticker van de auto vóór mij: FLEVOHOF. Deze letters brengen me in één oogopslag jaren terug in de tijd.

Het treintje, daar wilde ik het liefst de hele dag in. Rustig tufte hij door het park zodat je op je gemak kon bekijken wat er allemaal te doen was. Flevohof werd in 1971 geopend als ‘permanente landbouwmanifestatie’. Bezoekers konden er een agrarische dag beleven. Er was een boerderijgedeelte met paarden, koeien en varkens. Er stond een grote kas, waarin van alles groeide.

Attracties

Later kwamen er attracties bij en werd Flevohof een agrarisch pretpark. Dat was eigenlijk niet meer dan een grote speeltuin, maar voor die tijd helemaal ‘hot en happening’. Je beleefde de dag van je leven met de zweefmolen, skelterbaan, het spookhuis met echte boe-geluiden, paardrijden, klimmen in het Indianendorp. In het pannenkoekenhuis mocht je je eigen pannenkoek bakken. Er was een treinhuis waar je zelf op afstand miniatuurtreinen kon besturen. Machtig mooi was dat, je voelde je een hele machinist!img068

Wat ik mij vooral herinner is dat je er zo lekker rustig kon spelen. Geen drukte, geen herrie. Gewoon genieten!

Hier en nu

Het stoplicht springt op groen en in één klap ben ik weer terug in het hier en nu. Het zoete stille Flevohof bestaat allang niet meer. Sinds 1991 is er een groot, schreeuwerig en snel pretpark voor in de plaats gekomen. Dat past precies bij de tijd waarin we nu leven waar alles snel sneller snelst moet zijn.

Ja, vroeger was alles beter.

2 gedachten over “Flashback naar Flevohof”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *