Geen widgets gevonden in de zijbalk

Herinner jij je het nog, jouw eerste keer? De spanning, de onzekerheid. Doe ik het wel goed? Is het niet raar? Krijg ik achteraf misschien spijt?

Dat gevoel had ik ook met het schrijven van mijn eerste blogpost. Ik ben een denker, een typisch geval van stille wateren, diepe gronden. Mijn verhalen vormen zich in mijn gedachten. Tot voor kort bleven ze daar. Het werd tijd om ze, via mijn blog, de wijde wereld in te sturen. En dat gebeurde, nu drie maanden geleden.

Mijn eerste blogkwartaal zit er op. Er ging een wereld voor mijn open. Een wereld waar opeens overal het woord ‘blog’ voorgezet wordt.

Blogzeep

Ik ontdekte de blogwereld op Twitter. Allemaal bloggers dieBlogcloud, net als ik, in de greep van de pen zijn. Elke maandag tussen 20.00 en 21.00 uur tweeten de bloggers met elkaar, waarbij ze hun tweet voorzien van de hashtag #blogpraat. Dan wisselen ze blogtips uit en helpen elkaar met allerlei technische blogproblemen. Daarnaast is er de Blogtrommel, gevuld met alles wat een blogger nodig heeft. Zelfs kennen bloggers elkaar blogprijzen toe, ter aanmoediging. Bloggers onder elkaar: een warm bad waarin de blogzeep rijkelijk schuimt.

Anderhalf miljoen

Hoe groot is die blogwereld eigenlijk? Nederland kent 12,4 miljoen internetgebruikers1. Daarvan houdt 12% een blog bij. Dat zijn 1.488.000 ofwel bijna anderhalf miljoen bloggers. En wie leest ze? Dat geldt voor 35% van de internetgebruikers: Nederland kent dus ruim vier miljoen bloglezers2.

Wat mijn eigen blog betreft, gaat het om iets minder lezers. Volgens de statistieken van mijn website kent mijn meest gelezen blogpost  op dit moment 126 views. Dat brengt de getallen weer even in het juiste perspectief. En hoewel mijn lezersschare niet heel groot is, heb ik bij elke nieuwe blogpost nog die spanning en onzekerheid. Zo blijf ik toch een beetje blogmaagd.


1 CBS cijfers internetgebruikers in Nederland, oktober 2012
2 CBS cijfers bloggers in Nederland, zomer 2012

2 gedachten over “Blogmaagd”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *